BiH

Hodao s puškom ulicom, pa s oružjem ušao i u kafanu

Terete ga za krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti

muškarac s puškom - nezavisne

Predag K. (48) iz Bosanske Gradiške uhapšen je zbog nošenja puške ulicom sa kojom je ušao i u jedan lokal, pišu Nezavisne novine.

Njega su danas uhapsili pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška, jer je prije tri dana hodao ulicom Petra Pecije, noseći u ruci pušku, a potom sa puškom ušao u ugostiteljski objekat što je uznemirilo građane.

Terete ga za krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda Bosanska Gradiška, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi lice P.K. kojom prilikom je pronađeno oružje – vojna puška”, navodi se u saopštenju policije.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta protiv lica P.K. podnese izvještaj za počinjena krivična djela.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh