BiH

Nezadovoljni prijevoznici održali protestnu vožnju u Sarajevu

Proteste je organizirala kompanija “My Job” iz koje su u najavi istakli da je ovo prvi put da se prijevoznici okupljaju na nivou države Bosne i Hercegovine i ujedinjeni traže rješenja problema

Prijevoznici iz cijele Bosne i Hercegovine danas su održali protestnu vožnju ulicama glavnog grada Sarajeva i od resornih vlasti tražili da riješi probleme sa kojim se suočavaju, javlja Anadolu Agency (AA).

Proteste je organizirala kompanija “My Job” iz koje su u najavi istakli da je ovo prvi put da se prijevoznici okupljaju na nivou države i ujedinjeni traže rješenja problema.

Među izraženijim problemima bh. prijevoznika su odliv vozača, nelegalni prijevoznici, neusaglašeni zakon o saobraćaju i transportu na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, a žale se i na neažurnost na carinama zbog koje kamioni s robom znaju čekati i po nekoliko dana.

Demonstranti su istakli i da su akcize i enormno visoka cijena nafte samo razlog za dodatni strah.

Desetine teretnih vozila u protestnu vožnju krenuli su sa platoa Energoinvesta u naselju Stup, gdje su se i vratili nakon vožnje Sarajevom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh