BiH

Oglasila se i Francuska ambasada o trenažnim letovima mlaznih aviona iznad BiH

Francuska ambasada u BiH u potpunosti podržava navedenu izjavu EUFOR-a u BiH.

Francuski avioni Rafale - Twitter

U svjetlu pogoršavanja međunarodne sigurnosne situacije, a također i kao mjera predostrožnosti, komandant operacije “Althea” prihvatio je dobrovoljnu ponudu države Francuske da se iznad BiH u narednim sedmicama izvede nekoliko trenažnih letova mlaznih aviona.

Francuska ambasada u BiH u potpunosti podržava navedenu izjavu EUFOR-a u BiH.

Nosač aviona “Charles-de-Gaulle” trenutno ima operativnu obuku u Sredozemnom moru i od ponedjeljka, 7. marta 2022. godine, njegove letjelice tipa “Rafale” će izvoditi prelete preko zapadnog Balkana, uključujući BiH, saopćeno je iz Francuske ambasade u BiH.

“U ovakvim vremenima kada je sigurnosna ravnoteža u Evropi narušena, EU pokazuje svoju stalnu posvećenost i odlučnost da podrži sigurno i stabilno okruženje u BiH i na zapadnom Balkanu”, navedeno je u saopćenju, piše Radio Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh