BiH

Administratorica USAID-a Samantha Power: Podrška USAID-a Bosni i Hercegovini kao međunarodnoj turističkoj destinaciji

Tokom zvanične posjete Bosni i Hercegovini, administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Samantha Power, će u petak, 21.01. u 13:15 predstaviti inicijativu za unaprijeđenje BiH na međunarodnom turističkom tržištu te podršku USAID Projekta razvoja održivog turizma u BiH na tom putu.

Samantha Power - REUTERS/Andrew Kelly/File Photo

Na događaju koji se održava u restoranu Vidikovac na Trebeviću, administratorici Power će se pridružiti ministrica okoliša i turizma Federacije BiH Edita Đapo, ministrica trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić i predstavnik TripAdvisor-a.

Svi mediji su pozvani da prisustvuju. Besplatan prijevoz iz Sarajeva bit će obezbijeđen. Molimo registrirate se za prisustvovanje dogadjaju kao i korištenju prijevoza do restorana Vidikovac slanjem e-maila na adresu info@turizambih.ba najkasnije do petka, 20. 01. u 12:00 sati.

U sklopu događaja bit će pokrenuta TripAdvisor kampanja koju finansira Federalno ministarstvo okoliša i turizma, a implementira Privredna komora FBiH uz podršku USAID Turizam projekta, s ciljem podizanja turističke atraktivnosti Bosne i Hercegovine na prioritetnim tržištima poput Austrije, Njemačke, Turske, Srbije, Hrvatske te državama Perzijskog zaljeva.

Druge inicijative koje će biti predstavljene uključuju Svjetsko prvenstvo u raftingu 2022 koje se uz podršku Vlade RS održava ovom maja u Banja Luci, potom aktivnosti za razvoj i promociju Vinske ceste Hercegovina te unaprijeđenje brenda BiH i povećanje broja aviolinija u zemlji.

#

Američka vlada do danas je dala 2 milijarde pomoći, prvenstveno putem USAID-a, za podršku ekonomskom, demokratskom i društvenom napretku u BiH.

Američka agencija za međunarodni razvoj predvodi napore američke vlade za okončanje ekstremnog siromaštva i promociju otpornih, demokratskih društava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh