BiH

U BiH najmanje 669 novozaraženih koronavirusom i tri smrtna slučaja

Nisu objavljeni podaci za entitet Republika Srpska, a KCUS nije dostavio podatke Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini registrovano je najmanje 669 novih slučajeva koronavirusa, a od posljedica zaraze preminule su tri osobe, javlja Anadolu Agency (AA).

Radi se o podacima za entitet Federaciju BiH i Brčko distrikt BiH jer zbog neradnog dana, podaci za posljednja 24 časa iz entiteta Republika Srpska nisu objavljeni, dok ni KCUS nije dostavio podatke Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH.

U protekla 24 časa Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je ukupno 1.961 uzorak, od čega su 553 pozitivna na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom i Posavskom.

Do sada su testirana ukupno 1.076.124 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 195.006 osoba.

U protekla 24 časa u Federaciji BiH prijavljen je jedan smrtni ishod u Kantonu Sarajevo. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 7.582.

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovano 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminule su dvije osobe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh