BiH

Dodik: Obavještavam Komšića da je rat završen

Nakon što je Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas potvrdio da će biti podnešena krivična prijava protiv odgovornih lica, nakon što je u Službenom glasniku RS objavljen tekst Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS, reagovao je i Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

Milorad Dodik - Istokrs.com

Podsjetimo, Komšić je nešto ranije danas za RSE izjavio:

“Vlasti RS-a očito ne mare za bilo kakva upozorenja iz međunarodne zajednice. Sada je i više nego ikad ranije na potezu Tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Ukoliko se ovo nastavi, sutra će se isto desiti i sa Oružanim snagama BiH, sa pravosuđem, a kad se desi, tad će se morati odgovoriti silom. Ne odgovori li se to će značiti da se pristalo na ono što nazivaju mirnom disolucijom”.

Kako prenose mediji iz manjeg bh. entiteta RS, Dodik je vrlo brzo i odgovorio:

“Ako je to što Komšić govori najbolje što zna, obavještavam ga da je rat završen i da je RS dobila svoja prava Dejtonskim mirovnim sporazumom koja brani na miran i demokratski način”.

Također je napomenuo da očekuje i da pravosuđe “počne raditi svoj posao”.

“Ako je željan još jednog ‘zlatnog ljiljana’ preporučujem mu da se pridruži islamskim ratnicima po različitim ratištima. Ratni film sa sobom u glavnoj ulozi u BiH neće gledati, a ako nastavi da prijeti njime očekujem da i pravosuđe FBiH počne da radi svoj posao”, poručio je Dodik. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh