BiH

U Bosni i Hercegovini hladnije vrijeme sa kišom

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme sa kišom i hladnije u odnosu na prethodni period, a na planinama u Krajini u jutarnjim satima može kratko padati slab snijeg.

Na jugu, u centralnim predjelima i jugoistoku ujutru se očekuje jača kiša, dok tokom dana padavine postepeno slabe i prestaju do večeri, uz smanjenje oblačnosti.

Najniža dnevna temperatura vazduha od jedan do pet, na jugu 10, a najviša dnevna od tri do osam, na jugu 12 stepeni Celzijusovih.

Vjetar slab do umjeren, sjeverozapadni, na jugu južnih smjerova.

U utorak, 28. decembra, očekuje se kiša, koja će ujutro padati na zapadu i jugu, a tokom dana će se padavine postepeno širiti ka sjeveru. U Hercegovini su ponegdje moguće obilnije padavine.

Najniža dnevna temperatura zraka od dva do šest, na jugu devet, a najviša dnevna od četiri do devet, na jugu 12 stepeni Celzijusa.

U srijedu, 29. decembra, ujutru ponegdje može biti slabe kiše, dok će tokom dana uglavnom biti suho vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti, a na jugu sa sunčanim periodima.

Najniža dnevna temperatura zraka od dva do šest, na jugu osam, a najviša dnevna od četiri do devet, na jugu 13 stepeni Celzijusa.

U četvrtak, 30. decembra, ujutro se očekuje pretežno oblačno vrijeme, osim na jugu. Tokom dana, uz smanjenje oblačnosti i više sunčanih perioda, bit će toplije nego prethodnih dana.

Najniža dnevna temperatura zraka od dva do šest, na jugu devet, a najviša dnevna od sedam do 12, na jugu 14 stepeni Celzijusa. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh