BiH

Schmidt pozdravio odluku Posavskog kantona o ravnopravnosti srpskog naroda

Visoki predstavnik Christian Schmidt pozdravio je odluku Skupštine Posavskog kantona da usvoji izmjene i dopune kantonalnog Ustava kojima se priznaju ravnopravnost srpskog naroda, službeni status srpskog jezika i ćiriličnog pisma u kantonu, te bosanski jezik kao jedan od službenih jezika kantona.

Christian Schmidt - depo.ba

Poštivanje vladavine prava zadatak je svih nivoa vlasti, a Skupština Posavskog kantona ispunila je tu dužnost tako što je jučer donijela odluku o provođenju obaveze koja proizlazi iz presude Ustavnog suda FBiH iz 2018. godine, piše Nap.

Visoki predstavnik poziva i kantonalne vlasti Zapadnohercegovačkog kantona da izvrše svoju dužnost, ispoštuju zakon i u potpunosti provedu presudu Ustavnog suda FBiH, saopćeno je iz OHR-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh