BiH

Dodik: Slušao sam svakakve gluposti… Formirat ćemo VSTS Republike Srpske

Mi dajemo novac i nemamo ništa od toga. Imamo izopštene ljude koji nemaju odgovornost prema Srpskoj, koji ne smiju da proganjaju kriminalce i samo slušaju strance. Takvo pravosuđe nama ne treba, kazao je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će Republika Srpska formirati svoj visoki sudski i tužilački savjet i da sadašnji VSTS, koji funkcioniše na nivou BiH, neće imati nikakve nadležnosti nad Republikom Srpskom.

– Zna se ko donosi zakone u ovoj zemlji, a to nije VSTS. Mi ćemo ući u to i fomirati VSTS Republike Srpske koji smo imali ranije – rekao je Dodik, javlja RTRS.

On je rekao da Republika Srpska iz budžeta izdvaja novac za plate sudija i tužilaca.

– Ne plaćaju oni. Јa i ne tražim da se politički utiče na to, ali mora se odgovarati Republici Srpskoj ako Republika Srpska već daje novac – rekao je Dodik.

On je izjavio da Republici Srpskoj ne treba pravosuđe koje ne podrazumijeva odgovornost.

– Mi dajemo novac i nemamo ništa od toga. Imamo izopštene ljude koji nemaju odgovornost prema Srpskoj, koji ne smiju da proganjaju kriminalce i samo slušaju strance. Takvo pravosuđe nama ne treba – kazao je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh