BiH

Komesarka Vijeća Europe: Narod u BiH opet živi u strahu od konflikta

Komesarka za ljudska prava u Vijeću Europe Dunja Mijatović ponovila je poruku iz novembra ove godine, u kojoj upozorava kako se ratnohušačka retorika u Bosni i Hercegovini intenzivira, i dodaje da narod u ovoj zemlji opet žive u strahu od konflikta.

Dunja Mijatović - Slobodna-Bosna.ba

Podsjetimo, Mijatović je u komentaru ‘Smiriti tenzije u Bosni i Hercegovini – prije nego što bude kasno’, kojeg je prenio magazin Euobserver krajem prošlog mjeseca, kazala kako neki političari, uključujući i one iz susjednih Srbije i Hrvatske, pojačavaju zapaljivu retoriku, a međunarodna zajednica pokušava naći odgovor na rastuće tenzije.

“Ova situacija je opasna za ljude koji tamo žive i za Europu. Ponovna pojava ovakvog diskursa trebala bi potaknuti uzbunu i podsjetiti nas na brutalnost i ozbiljna kršenja ljudskih prava koja ljudi indoktrinirani propagandom mržnje mogu nanijeti svojim bližnjima”, istakla je Mijatović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh