BiH

Na kratko blokirana i cesta M17: Medicinari u Konjicu na ulicama

Zaposlenici Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic izašli su na ulice, nezadovoljni zbog kašnjenja isplate ličnih dohodaka uslijed blokade računa ovih ustanova od strane Porezne uprave FBiH. Osim protestne šetnje, oni su danas na kratko blokirali i cestu M17 u mjestu Drece. Menadžmenti dugo već ne uplaćuju doprinose za radnike, zbog čega su računi blokirani, a posljednja plata koju su primili bila je julska.

medicinari Konjic / PR - Haber.ba

– Ukupno 320 radnika već 60 dana nije primilo platu. Ako se sutra ili prekosutra ne odblokiraju računi, idemo sa blokadom ceste M17 i sa protestima ispred institucija, prije svega ispred Porezne uprave FBiH, rekao je predsjednik Sindikata Opće bolnice Konjic, Irfan Jazvin.

Predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika HNK Dalibor Vuković najavio je radikalnije korake ako se ne ispuni zahtjev radnika iz Konjica. Ukazao je i kako se oni stočki bore sa pandemijom koja sve više uzima maha, dok oni nemaju ni platu.
-To što nemaju plate u ovom vremenu je zločin protiv čovječnosti. Vlast mora odmah reagovati, računi se moraju odblokirati, a u protivnom idemo u potpunu blokadu ceste M17, rekao je Vuković.

medicinari Konjic / PR – Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh