BiH

Rudari ne odustaju od svojih zahtjeva: Pogledajte kako je u Tuzli

Ispred rudnika u Kaknju i Tuzli večeras su se okupili rudari, ali i građani kako bi ih podržali u realizaciji njihovih zahtijeva.

rudari Tuzla - Radiosarajevo

Rudari su nezadovoljni pravilnicima o platama i radnom učinku. Njihov stav je jasan, neće odustati od štrajka dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

Podsjetimo, danas je održana i sjednica Upravnog odbora Sindikata radnika rudnika Federacije BiH.

Samostalni sindikat radnika rudnika uglja u FBiH usaglasio je sa Ministarstvom industrije i energetike prijedlog sporazuma koji je trebao riješiti probleme rudara, ali rukovodstvo Elektroprivrede prijedlog nije prihvatilo.

Na protestu ispred zgrade Vlade FBiH rudari su 23. i 24. novembra tražili u stavljanje van snage spornih pravilnika, te smjenu generalnog direktora Elektroprivrede BiH i direktora rudnika uglja u sastavu ovog javnog preduzeća. Rudari su zatražili i utvrđivanje minimalne plaće od 1.000 KM u rudarstvu u FBiH.

“Mi nastavljamo radnički neposluh”, kratko je prokomentirao danas Sinan Husić, predsjednik Sindikata radnika rudnika Federacije BiH za portal Radiosarajevo.ba.

U nastavku pogledajte kako je večeras na protestima u Tuzli.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh