BiH

FHMZ objavio vremensku prognozu: Evo kakvo nas vrijeme očekuje tokom sedmice, ponovo stiže kiša

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Kišno vrijeme - Facebook

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica 2 stupnja, Gradačac 4, Livno i Tuzla 5, Bihać, Drvar i Ivan-sedlo 6, Bugojno, Grude, Jajce i Sarajevo 7, Sanski Most i Zenica 8, Mostar 13, Neum 14 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 8 do 15, na jugu do 19 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 12 stupnjeva, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod za BiH.

Utorak – umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 8 do 13, na jugu do 19 stupnjeva.

Srijeda – umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša na jugu i jugozapadu zemlje, a poslije podne i u večernjim satima u većini područja. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 15, na jugu do 18 stupnjeva.

Četvrtak – umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 9 do 15, na jugu do 18 stupnjeva. prenosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh