BiH

Stanje u Sarajevu bolje: Nivo Miljacke manji, ali saobraćajni izazovi još traju

Iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo saopćili su da saobraćajni izazovi i dalje traju nakon poplava koje su pogodile ovo područje, ali da se situacija popravlja.

Sarajevo - N1

“Velike izazove još uvijek imamo u saobraćaju radi obilnih padavina i nestanaka električne energije. Sada je situacija bolja, tramvajski i trolejbuski saobraćaj je stabilan, ali i dalje imamo autobuske i minibuske linije koje otežano saobraćaju radi gužvi. Neke od linija nisu funkcionalne radi poplavljenih saobraćajnica”, naveli su iz Ministarstva.

Dodali su da je većina semafora u funkciji, a u dogovoru sa MUP-om KS, svi raspoloživi resursi će biti na raspolaganju za regulaciju saobraćaja.

“U toku su radovi na cestama koje su trenutno neprohodne, radi obilnih padavina, s ciljem njihovog ponovnog osposobljavnja. Osposobljene su ceste u Trnovu i Ilijašu i sad za sad je stanje stabilno”, naglasili su.

Naveli su i to da je osposobljena i IX transverzala, a saobraćaj na relaciji Dobrinja – Nedžarići.

“Svjesni smo da se situacija mijenja iz sata u sat, ali nastavit ćemo pratiti sve, biti u pripravnosti i javnost obavještavati o svim eventualnim promjenama”, poručuju iz Ministarstva saobraćaja KS.

Naše ekipe su u centru Sarajeva večeras zabilježile i to da je vodostaj Miljacke smanjen što ukazuje na znatno povoljniju situaciju od današnje. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh