BiH

Vlada Kantona Sarajevo održala hitnu sjednicu

Vlada Kantona Sarajevo održala je hitnu sjednicu povodom obimnih poplava na području kantona te pomno prati posljedice nastale na terenu.

Edin Forto - Vlada KS

Kako je potvrđeno iz Press službe KS, članovi Vlade KS u narednom periodu redovno će obavještavati javnost o svim poduzetim mjerama i zaključcima u vezi sa novonastalom situacijom.

Rečeno je također da su članovi Vlade KS u stalnom kontaktu sa nadležnima na terenu.

Podsjećamo, nakon obilnih padavina koje su zahvatile glavni grad Bosne i Hercegovine, građani su se našli u velikim problemima.

Prizemlja kuća su poplavljena u nekoliko naselja, veliki broj ulica je poplavljen i saobraćaj je otežan. prenosi “Radiosarajevo“.

Iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo kažu da je najteža sitaucija na području općine Ilidža u mjestu Otes.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh