BiH

Hasan Nuhanović, čovjek koji je preživio genocid u Srebrenici, POSLAO PORUKU MILORADU DODIKU

Hasan Nuhanović, čovjek koji je preživio genocid u Srebrenici, prevodilac u bazi Ujedinjenih naroda (UN) u Potočarima tokom agresije, autor knjige prema kojoj je nastao scenarij za film “Quo vadis, Aida” Jasmile Žbanić.

Hasan Nuhanovic Milorad Dodik - Novi

Svoju ratnu priču ispričao je u dvije potresne knjige u kojima je opisao način na koji je njegova porodica bježeći od ratnog vihora Vlasenice na koncu stigla u Srebrenicu.

Za Nuhanovića su zato ataci na ustavno-pravni poredak i budućnost Bosne i Hercegovne, svakodnevne nove prijetnje, zveckanje oružjem, izuzetno bolne teme.

Na svom Facebook profilu poslao je potresnu poruku.

– Ovo sto pišem jeste u afektu, i sve uzmite sa rezervom, ali ja sam spreman dati život sutra i danas za Bosnu i Hercegovinu. Bježo sam od srpske vojske od 1992. do 1995. i uspio sam pobjeći i ostao sam živ. Lahko je ovo pisati, a nije lahko umrijeti. Nisam najsposobniji, ali ako dođe u pitanje država u kojoj se nakon genocida rodila moja kćerka, koja nosi ime moje matere koju su ubili pripadnici vojske i policije Republike Srpske 1995. godine, ja sam tu. Da ona ima budućnost. Na raspolaganju sam svakoj formaciji za mobilizaciju”, napisao je Nuhanović. prneosi “Novi“.

Iritiran životom pod stalnim prijetnjama, potresno je poručio:

– J… se Milorade Dodiku. F… y.. Milorad Dodik. Ni jedan život srpski, hrvatski i bošnjacki neka ne bude izgubljen uzalud. Ali moj evo odmah sad. J… se Milorade”.

Na kraju je uputio poruku građanima Bosne i Hercegovine.

– Pozivam sve građane BiH, Srbe, Hrvate, Bošnjake i ostale, da hladne glave razmišljaju svih narednih dana, sedmica i mjeseci i da ništa ne pišu i ne razmišljaju u ovom smislu. Ali, ja se prvi stavljam na raspolaganje da moja kćerka ne bi imala sudbinu moje majke, oca i brata. J… se Milorade, poručio je Nuhanović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh