BiH

Snježne pahulje i na Bjelašnici i Igmanu, temperature ispod nule

Nakon što su jučer prve pahulje pale na Jahorini, danas je, u skladu s onim što su najavili meteorolozi, snijeg zabijelio i olimpijske ljepotice Bjelašnicu i Igman.

Bjelašnica - Klix

Kako se vidi na fotografijama, pahulje lagano prolijeću na planini, a na Instagram profilu Ski centra Bjelašnica snijeg su najavili jučer fotografijom guste magle.

Danas su objavili fotografiju šestosjeda u bijelom okruženju, čime su potvrdili svoje prognoze.

Temperatura zraka u 14 sati na Bjelašnici je iznosila -3 stepena Celzijusa, a prema predviđanjima Federalnog hidrometeorološkog zavoda snijeg će padati i tokom narednih dana.
Za naredna tri dana vremenska prognoza predviđa jutarnje temperature koje će se kretati od 1 do 10 stepeni, a dnevne od 4 do 15 stepeni Celzijusa u prosjeku, dok će na jugu biti nešto toplije. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh