BiH

U Republici Srpskoj instalira se 100 stacionarnih radara, nabavljeno i 10 presretača

Policijski radar - ATVBL.com

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavijestilo je da počinje sa radom stacionarni radarski sistem u Banjoj Luci. Za područje RS nabavljeno je 100 stacionarnih radara i 10 presretača.

Kako navode iz MUP-a RS, od srijede, 1. septembra ove godine trebalo bi da počne sa radom stacionarni radarski sistem na području grada Banja Luka koji će vršiti evidentiranje prekršaja nepropisne brzine i nepoštovanja zabrane prolaza (crveno svjetlo) na raskrsnicama koje su regulisane uređajima za davanje svjetlosnih saobraćajnih znakova.

Na području grada Banja Luka sa radom će početi devet stacionarnih radara. Stacionarni radarski sistem ima mogućnosti automatske detekcije brzine, za sva vozila u vidnom polju, do 320 km/h u svim saobraćajnim trakama koje su u vidnom polju radara, u dolasku i odlasku;.
Detektuje i nepoštovanje zabrane prolaza (crveno svjetlo) na raskrsnicama koje su regulisane uređajima za davanje svjetlosnih saobraćajnih znakova, prepoznaje registarske oznake za sva vozila u dolasku i odlasku, vrši nadzor i snimanje, automatski prenosi podatke…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh