BiH

Stolac: Svečano otvoreno Centralno spomen obilježje šehidima ove općine

U Stocu je svečano otvoreno Centralno spomen obilježje šehidima ove općine, a čast da otkriju spomenik pripala je potomcima osnivača čuvene brigade Bregava, nakon čega su delegacije položile cvijeće i odale poštu šehidima.

Stolac / PR - Haber.ba

U svom obraćanju prisutnima, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović zahvalio je rukovodstvu Unije boraca i veterana Stoca, čestitavši i na istrajnosti i naporima da se sačuva uspomena na herojski put Armije RBIH i tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata.

– Prkos i ljudskost povezuju sve ljude i sve epohe ovog kraja. I zato posebna mi je čast biti ovdje. Ciljevi borbe Armije RBiH moraju ostati trajno zabilježeni i ne smijemo zaboraviti žrtvu i vrijeme najvećeg iskušenja za BiH. Pobjeda je to u bici koja nije bila samo za očuvanje teritorija i života, već i demokratije, jednakosti i mogućnosti da ljudi različitih vjera i nacija i dalje žive zajedno, poručio je Džaferović.

Imao je poruke i za sljedbenike genocida i Udruženog zločinačkog poduhvata i predstavnike susjednih zemalja.
– Ako Bosni i Hercegovini žele dobro neka je ostave na miru. Nedavno smo svjedočili priči o Blajburgu upravo ovdje u Stocu na Radimlji. Kakve veze imaju Radimlja, Stolac i Blajburg? Ne može se govoriti da si prijatelj Bosne i Hercegovine, a istovremeno nagrađivati generale koji su kreirali udruženi zločinački poduhvat i istovremeno u nju dolaziti kao u provinciju, i to samo u određena mjesta – ona u kojim dominira jedan narod, dodao je Džaferović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh