BiH

Turković sa Stoltenbergom: NATO ostaje čvrst partner

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković i ministar odbrane Bosne i Hercegovine dr Sifet Podžić susreli su se danas sa generalnim sekretarom Sjevernoatlanskog saveza (NATO) u Briselu Jensom Stoltenbergom.

Bisera Turković - Screenshot

Tokom vrlo otvorenog razgovora, razmotreno je aktuelno stanje saradnje te integracioni procesi između Bosne i Hercegovine iz NATO-a.

Konstatirano je da Bosna i Hercegovina, odnosno Vijeće ministara BiH treba što prije nastaviti sa procedurom usvajanja i implementacije Programa reformi kao snažnog doprinosa napretku BiH i stabilizaciji stanja u regiji Zapadnog Balkana. Generalni sekretar NATO-a je poručio kako Alijansa podržava reformske procese te ostaje čvrst partner bh. institucijama.

Ministrica Turković je istakla kako većina građana Bosne i Hercegovine podržava napredak ka članstvu u NATO, te da je taj reformski pravac zacrtan u relevantnim zakonima i strateškim dokumentima koji su usvojile institucije Bosne i Hercegovine. Istaknuto je zadovoljstvo ulogom i doprinosom BiH u međunarodnim misijama NATO-a, posebno u Afganistanu, pišu “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh