BiH

Vojni orkestri SAD i BiH defilovali ulicama Sarajeva

Vojni orkestar Oružanih snaga BiH i Orkestar američke vojske – U.S. Army Europe and Africa Band & Chorus upriličili su danas defile ulicama Sarajeva.

defile Ferhadija - Avaz

Krenuli su u 14.00 sati od Vječne vatre kroz ulicu Ferhadija, do Sebilja.

Ovim činom, simbolično su najavili večerašnji koncert koji je planiran u 20. sati u Bosanskom kulturnom centru u sklopu Baščaršijskih noći.

Svi koji su na blagajni BKC-a preuzeli besplatne karte moći će prisustvovati večerašnjem koncertu.
Bitno je istaći i da su članovi oba orkestra prethodno su posjetili muzičke škole u Brezi, Mostaru Stocu, Čapljini, Prijedoru, Prnjavoru, Bijeljini, Bihaću i Sarajevu i održali niz radionica za djecu i omladinu. prneosi “Radiosarajevo“.

Ovo je prva faza novog projekta NATO Štaba Sarajevo, koji će u partnerstvu sa oba orkestra, Ministarstvom odbrane BiH i američkom dobrotvornom organizacijom Spirit of America donirati muzičke instrumente muzičkim školama u Bosni i Hercgeovini, saopćeno je iz štaba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh