BiH

Stabilno, sunčano i nadprosječno toplo tokom većeg dijela sljedeće sedmice

Prema raspoloživim prognoznim modelima ispred nas je najtopliji period u dosadašnjem dijelu godine, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH

Sunčano vrijeme/park - Jabuka.tv

U Bosni i Hercegovini u naredna dva dana očekuje se promjenjivo oblačno i djelimično sunčano vrijeme, a od četvrtka stiže toplije vrijeme, javlja Anadolu Agency (AA).

”Prema raspoloživim prognoznim modelima ispred nas je najtopliji period u dosadašnjem dijelu godine. Maksimalne temperature, izuzimajući planinske predjele bit će u većini krajeva iznad 30 stepeni. Preovladavat će stabilno i sunčano sa malo ili nimalo oblaka. Jutarnje temperature imat će blaži rast”, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine (FHMZ BiH).

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 7 do 12 stepeni Celzijusa u Bosni, na jugu zemlje do 16. Najviše dnevne temperature između 23 i 28, u Hercegovini do 31 stepen. Od četvrtka jutarnje temperature u Bosni između 11 i 15, a u Hercegovini do 21 stepen. Maksimalne temperature između 28 i 34 stepena Celzijusa.

”Stabilno, sunčano i nadprosječno toplo očekuje nas tokom većeg dijela sljedeće sedmice. Zadržat će se natprosječno toplo”, navedeno je iz FHMZ-a BiH.

Istaknuto je kako će minimalne temperature zraka biti u rasponu od 15 i 20 u Bosni, do 23 u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 28 i 32 u Bosni, na jugu Hercegovine do 34 stepena Celzijusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh