BiH

Dodik: U Konjević Polju gradimo crkvu koja neće biti čin nikakvog inata

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine razgovarao je danas u sjedištu Vlade entiteta Republika Srpska u Istočnom Sarajevu sa mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom.

Milorad Dodik - Danas.rs

Glavna tema sastanka bila je izgradnja nove Crkve Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja u Konjević Polju.

Milorad Dodik je naglasio da će izgradnju nove crkve finansirati institucije RS-a, saopšteno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Dodik i mitropolit Hrizostom naglasili su da će to biti zavjetna crkva koja neće biti čin nikakvog inata. Već molitve za mir i blagoslov za sve vjerne ljude.

Crkva će biti izgrađena na novoj lokaciji koja će biti izabran u narednih nekoliko dana. A u nju će biti ugrađeni dijelovi nekadašnjeg istoimenog hrama u Konjević Polju.

Na sastanku je bilo riječi i o izgradnji crkve i spomen-kompleksa u Bratuncu posvećenog svim stradalim Srbima u Podrinju. Što je bila inicijativa Milorada Dodika uz saglasnost mitropolita Hrizostoma. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh