BiH

Vlasti RS dogovorile nabavku 240.000 doza vakcina iz Kine

Premijer bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Radovan Višković izjavio je danas tokom sjednice Narodne skupštine RS-a da je ovaj entitet sa partnerima iz Kine potpisao dodatni ugovor o nabavci 240.000 doza vakcina protiv koronavirusa, javlja Anadolija.

Vakacina - Ilustracija / N1

“Sjednica Kompenzacinog fonda mora biti održana u narednih dan ili dva kako bi sredstva za nabavku vakcina bila uplaćena”, rekao je Višković. prenosi “Avaz“.

Ranije je za direktnu nabavku Republički štab za vanredne situacije ovlastio Institut za javno zdravstvo RS za nabavku 160.000 doza vakcina Sinopharm, za vakcinisanje 80.000 osoba.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda RS-a za te namjene odobrio je 8.491.392 KM sa uključenim PDV-om. Do sada je , 5. maja, stiglo 80.000 doza iz ove nabavke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh