BiH

Online Webinar Mostar Tourism in the Spotlight

Agencija lokalne demokratije Mostar vas poziva na online webinar “Mostar Tourism in the spotlight” koji će se održati putem online platforme dana 18.05.2021. (utorak) s početkom u 11:00h. Želimo da promoviramo turistički potencijal Mostara, kreiramo ambijent za networking i predstavimo dosadašnji rad Agencije u ovoj oblasti. Na Webinaru ćemo premijerno prezentirati Aplikaciju “CulTours” koja je rezultat istoimenog projekta. Aplikacijom smo mapirali određene interesantne tačke na ruti nastaloj u okviru Monumental 9 projekta – www.monumental9.org

Local Events Cultours Mostar / PR - Haber.ba

Webinar je idealna prilika da se lokalni turistički akteri umreže i generiraju nove ideje. Čast nam je i privilegija imati renomirane stručnjake iz oblasti turizma na našoj radionici. Panelisti koji će govoriti o temi turizma u Mostaru su:

-Irma Dedić, voditeljica Studija za turizam Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru – fasilitator

-Darel Kapetanović, historičar i certificirani turistički vodič na temu: “Spomenici-historija ili turizam?”

-Darel Kapetanović, historičar i certificirani turistički vodič na temu: “Spomenici-historija ili turizam?”
-Ibrahim Dizdar, savjetnik u Muzeju Hercegovina na temu: “Lokalni i regionalni kulturološki turizam”
-Nataša Musa, predsjednica Fondacije Sarajevo Navigator i pokretačica Inicijative “Odmori u BiH” na temu: “Prilagodba novim realnostima-Odmori u BiH”

Radni jezik webinara B/H/S.

O projektu WB CulTours – Kulturne ture po Zapadnom Balkanu: Projekat predvodi Balkan Network for Local Democracy u saradnji sa Agencijom za lokalnu demokratiju Mostar, Agencijom za lokalnu demokratiju Nikšić, Centrom lokalne demokratije Knjaževac i Agencijom za lokalnu demokratiju Kosovo. Cilj projekta je naprijediti regionalnu saradnju i regionalnu koheziju na Zapadnom Balkanu kroz kulturološku saradnju i aktivnosti održivog razvoja.
Link za Online Webinar: https://global.gotomeeting.com/join/471476269
Projekat je finansirao Western Balkans Fund


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh