BiH

Isplata socijalnih i naknada civilnim žrtvama rata za april

Za korisnike socijalne zaštite iz Budžeta KS izdvojeno je 1.090.467 KM, a za naknade civilnim žrtvama rata 1.099.772 KM.

Konvertibilne marke - Nezavisne

Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo obavještavaju korisnike socijalne zaštite i one sa statusom civilnih žrtava rata u KS u Kantonu Sarajevo da od danas sa tekućih računa kod odabranih banaka, mogu podići svoje naknade za april.

Za korisnike socijalne zaštite iz Budžeta KS izdvojeno je 1.090.467 KM, a za naknade civilnim žrtvama rata 1.099.772 KM.

Pomenuta sredstva su uplaćena za 3.340 korisnika naknade civilnim žrtvama rata u Kantonu Sarajevo te za 4.007 korisnika stalne novčane pomoći, novčane naknade za pomoć i njegu od druge osobe, jednokratne pomoći, izuzetne pomoći, naknade za smještaj u drugu porodicu, kao i za smještaj u ustanove socijalne zaštite, naknade za zdravstvenu zaštitu, za osposobljavanje za život i rad, kao i refundacije ljekarskih pregleda, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh