BiH

Josep Borrell: “Čuo sam za fantomski non paper, EU podržava BiH”

Josep Borrell, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbijednost danas je komentarisao non-paper.

Josep Borrell - Twitter

On je rekao da non-paper, dokument koji je Briselu navodno dostavio slovenački premijer Janez Janša, a u kojem se predlaže prekrajanje granica na Balkanu, za njega kao neslužbeni diplomatski dokument nije predmet razgovora.

Nisam primio taj fantomski dokument. Nisam ga vidio. Čuo sam za njega. Pošto je riječ o non-paperu to za mene nije predmet razgovora”, rekao je on nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Josep Borrell je dodao je da EU podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH. Kao i drugih zemalja Zapadnog Balkana. “Treba se koncentrisati na stvari koje imaju veću važnost. Umjesto ulaziti u debate o idejama koje mogu samo da odmognu”, zaključio je visoki predstavnik EU.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da nije razgovarao sa Janšom o navodnom non-paperu dokumentu. Ponovio je da podržava teritorijalni suverenitet Bosne i Hercegovine. Kao i Republiku Srpsku unutar države, piše “Beta”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh