BiH

Policija ponovo ispraznila autopijacu u Sarajevu, zatekla 500 ljudi

Sanitarni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS i policija ponovo su zatvorili Autopijacu na Stupu jer su prekšrene epidemiološke mjere. Uprkos mjerama Kriznog štaba, građani su se oglušili te je jutros ponovo na autopijacu stiglo oko 500 ljudi.

autopijaca - Avaz

Na terenu su zatečeni trgovci, ali i građani koji su došli da pazare. prenosi “Radiosarajevo“-

Veliki broj građana nije imao ni masku, koja je obavezna na otvorenom, ali i na zatvorenom, s obzirom na još uvijek lošu epidemiološku sliku u BiH.

Podsjećamo, 7. i 28 marta 2021. godine zbog prisustva više hiljada osoba na prostoru Autopijace kantonalni sanitarni inspektori su, uz asistenciju policije, ispraznili pijačni prostor i prekršajno sankionisali pravno i odgovorno lice subjekta nadzora shodno odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, što će biti učinjeno i ovoga puta, saopćeno je tada iz KUIP KS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh