BiH

Ambasade SAD i Velike Britanije u Sarajevu: Što se nas tiče, film “Quo Vadis, Aida?” je već pobjednik

Ovo je snažan i vrlo važan film, napisao je Fild

"Quo Vadis, Aida?" -Deblokada Produkcija

Povodom 93. dodjele prestižne nagrade Oskar na zvaničnim Twitter profilima oglasile su se ambasade SAD i Velike Britanije u BiH.

U kategoriji za najbolji strani film je i ostvarenje Jasmile Žbanić “Quo vadis, Aida?”, koji govori o genocidu u Srebrenici.

Ambasada SAD poželjela je sreću Jasmili Žbanić i cijeloj ekipi filma “Quo Vadis, Aida?” .

– Držimo fige za “Quo Vadis, Aida” na večerašnjoj dodjeli Oskara- napisali su na svom Twitter profilu.

Podijelili su i video koji su zajedno snimili Ambasador SAD Erik (Eric) Nelson i Ambasador Velike Britanije Metju Fild (Matthew Field).

-U ovim teškim vremenima kada se cijeli svijet bori sa pandemijom koronavirusa, naša svakodnevica postaje bolja sa svakom dobrom vijesti, i svakim ostvarenim uspjehom. Jasmila, Damire i ekipo filma „Quo Vadis, Aida?“ danas proslavljamo vas. Što se nas tiče, vi ste već pobjednici – napisali su iznad videa objavljenog 9. aprila.

I ambasada Velike Britanije u BiH poručila je da drži fige za “Quo vadis, Aida?” i cijelu ekipu filma.

Na Twitter profilu Metjua Filda (Matthew Field), ambasadora Velike Britanije u BiH, piše:

– Mnogo veličanstvenih britanskih ostvarenje nominirano je za Oskara. Također, držimo fige za snažan i vrlo važan film “Quo vadis, Aida?”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh