BiH

Vlada FBiH nastavlja podršku: Za aerodrom Mostar 3,5 miliona KM

Ministar prometa i komunikacija Denis Lasić najavio je, prilikom jučerašnje posjete ovom privrednom subjektu, skoro potpisivanje ugovora kapitalnog i tekućeg transfera.

Aerodrom Mostar - ba.N1info.com

-Ukupna vrijednost Ugovora za našu zračnu luku iznosi 3,5 milijuna konvertibilnih maraka, od čega se 1 milijun odnosi na program utroška sredstava tekućeg transfera ”Subvencije javnim poduzećima,“ za unaprjeđenje zračnog prometa, a 2,5 milijuna na program utroška sredstava kapitalnog transfera “Kapitalni transfer javnim poduzećima”, priopćeno je iz federalnog ministarstva.

Istaknuto je da će sredstva biti utrošena za subvencioniranje dijela tekućih troškova, izradu projektne dokumentacije, obnavljanje horizontalne signalizacije, video sistema za identifikaciju i instaliranje odgovarajućih softverskih paketa za podršku, vatrodojavni sistem i servis hidrantske mreže, vatrogasnu opremu, rekonstrukciju krova terminalne zgrade, nabavku i formiranje sistema za opskrbu gorivom, prenosi indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh