BiH

Alen Šeranić: “Pacijenata je sve više, pripremamo se i za najgori scenario”

Zdravstveni sistem neće moći da izdrži već za deset dana, ako se ništa ne preduzme. Tako govore projekcije..

Alen Šeranić - RTRS.tv

Ovo je poručio ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić, naglasivši da će, ako ne budemo uradili vakcinaciju kada se ovo smiri, biti vrlo teško kontrolisati narednu situaciju.

Niko nije sretan zbog uvedenih mjera, ali ovo je nužnost trenutka. Naše je da donosimo odluke koje su zasigurno teške, ali to je nešto što moramo da uradimo – naglasio je ministar Šeranić u emisiji Direkno na ATV.

On je podržao zdravstvene radnike kada postavljaju pitanje šta bi se desilo da oni počnu neki protest.

Moramo da reagujemo, ali tražit ćemo načine da i kroz ovo prođemo solidarno i da pomognemo gdje god možemo. Stanje u bolnicama širom Republike Srpske je isto kao i u UKC RS, pacijenata je sve više i oni se već vraćaju u kovid sistem rada. Pripremamo i Banju Slatina za liječenje u slučaju najgoreg scenarija – poručio je Šeranić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh