BiH

Preminuo Veso Đorem, jedinstveni ambasador BiH u Češkoj 15. 03. 2021. u 10:20:00

Veso Đorem, vlasnik restorana „Luka Lu“ u Pragu, jedan od najveći bosanskohercegovački ambasadora u Češkoj Republici, nažalost preminuo je danas.

Veso Đorem - Facebook

Ovu tužnu vijest objavila je na svom Facebook profilu Martina Mlinarević.

Veso Đorem, bio je na glasu umjetnika koji je vladao tajnom kako napraviti brend od ugostiteljskog objekta koji će nositi epitet kultni. prenosi “Radiosarajevo“.

Đorem je osnovao i vodio klub Crvena Galerija u nekadašnjem CEDUS-u, a potom i Dom pisaca u Kranjčevićevoj ulici, a tako je i kreirao svoj restoran “Luka Lu” u Pragu koji se danas ubraja u red najpoznatijih u češkoj prijestolnici.

Veso Đorem svrstan je i na listu stranaca koji su izmijenili gastro sliku Praga, objavila je ovo češka revija Reflex u tekstu “Dobyti Prahu”.

Prije odlaska u Prag bio je poznat kao novinar i organizator kulturnog života u Sarajevu. Pisao je za prijeratni list Naši dani, bio je osnivač “Crvene galerije”, kulturnog centra u CEDUS-u, te jedan od voditelja diskoteke BB


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh