BiH

Sutra hitna sjednica Skupštine u Sarajevu od koje će zavisiti nove mjere

Večeras je u Sarajevu održana sjednica Kolegija Vlade KS, a razmatrana je epidemiološka situaciju i restriktivne mjere koje se donose s ciljem suzbijanja širenja kao i pomoć privrednicima.

Sjednica je održana uoči završetka djelimičnog lockdowna koji je na snazi od petka navečer do ponedjeljka ujutru, a pogodio je najviše privredne subjekte tačnije ugostiteljske objekte, prodavnice neesencijalne robe i tržne centre koji je zabranjen rad.

Na sjednici nije donesen nikakav epohalan zaključak što se tiče građana, što znači da večeras nije odlučeno o produživanju lockdowna.

Na Kolegiju je donesena odluka da već sutra bude održana hitna sjednica Skupštine KS o epidemiji.

Kako saznajemo, daljnje mjere će se donositi na osnovu zaključaka Skupštine i ponovo će se uputiti poziv Vladi Federacije BiH da djeluje proaktivno i donese “Korona 2” zakon, pa tek onda uvede lockdown.

Ukoliko federalni nivo ne odgovori pozitivno na zahtjev Kantona Sarajevo, Vlada KS će poduzeti sve mjere kako bi u slučaju novih restrikcija ili eventualnog zatvaranja svi privrednici bili finansijski namireni tokom zabrane rada. prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh