BiH

Forto pitao Novalića: Zašto niste prihvatili strožije mjere

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto je danas izjavio da Vlada Federacije Bosne i Hercegovine nije prihvatila restriktivnije mjere protiv pandemije koronavirusa, a koje im je predložio Krizni štab KS.

Edin Forto

Prema njegovim riječima, o tome su razgovarali na današnjoj vanrednoj sjednici kantonalne vlade.
“Raspravljali smo o činjenici da Krizni štab FBiH zasjeda već danima. Prema informacijama koje imamo, a koje nisu zvanične, preporučili su vladi strožije mjere za cijelu FBiH. Međutim, Federalna vlada nije donijela nikakve mjere. Zato ih pitam, vladu, premijera Fadila Novalića i ministra zdravstva Vjekoslava Mandića, koje mjere vam je krizni štab preporučio, a koje ste vi donijeli. Iz kojeg razloga ne slušate struku u vašoj vladi”, poručio je Forto. prenosi “Klix“.

Najavio je da će javnost biti upoznata o eventualnim novim mjerama protiv pandemije koronavirusa u Kantonu Sarajevo.

Prethodno je potvrdio da će đaci osnovnih i srednjih škola, kao i studenti nastavu pohađati online do 26. marta, a da će vrtići ostati još otvoreni.

Ranije je entitetski ministar zdravstva Mandić pozvao na poštivanje epidemioloških mjera, ali nije naveo da će one biti restriktivnije uprkos znatnom rastu broja zaraženih koronavirusom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh