BiH

KCUS: Skoro svaki drugi uzorak pozitivan, trocifren broj novozaraženih u Sarajevu

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) tokom dana je testirano 368 uzoraka na prisustvo virusa SARS-CoV-2.

KCUS Sarajevo - SrpskaInfo.com

Nažalost, situacija je i dalje zabrinjavajuća, jer od ovog broja testova, njih 156 je bilo pozitivno na prisustvo novog koronavirusa.

Dakle, skoro svaka druga osoba je pozitivna…

Kako se doznaje, najviše novozaraženih je ponovo s područja Kantona Sarajevo – čak 140 testova

U Unsko-sanskom kantonu 13 je pozitivnih na koronavirus, a u Goraždu tri.

Dodajmo da su prema jutrošnjem biltenu, u Sarajevu od jučer bila 384 nova slučaja COVID-a. Dvije osobe su umrle.

U bolnicama je bilo 280 ljudi, a njih osam na respiratoru.

Jutros je u Kantonu Sarajevo bilo aktivnih 2014 slučajeva…prenosi “Radiosarajevo“.

“Treći val korona virusa mogao bi biti i najteži do sada, s obzirom da je zabilježena mutacija virusa, koji je po pisanjima stranih medija znatno zarazniji a pacijenti imaju dosta teže kliničke slike. U ovakvim uslovima moramo unaprijed razmišljati i poduzeti apsolutno sve što je u našoj moći kako bismo zaštitili naše građane. Svjesni smo i činjenice da su građani umorni od maski i konstantnih epidemioloških mjera, ali do dolaska vakcine moramo biti strpljivi. Svako popuštanje mjera moglo bi imati nesagledive posljedice po zdravlje svih nas. Osoblje KCUS-a će požrtvovano i predano raditi za dobro naših pacijenata”, poručila je jučer generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh