BiH

Zbog niskih temperatura upozorenje vozačima na moguću poledicu

U zapadnim i jugozapadnim krajevima skreću pažnju na mjestimično jak vjetar. Pažnju skreću i na sitnije odrone zemlje ili kamenja. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme

Zbog niskih temperatura vozače ovoga jutra iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozoravaju na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, prenosi Anadolu Agency (AA).

U zapadnim i jugozapadnim krajevima skreću pažnju na mjestimično jak vjetar. Pažnju skreću i na sitnije odrone zemlje ili kamenja. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic – Jablanica, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice – Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari – Živinice, Živinice – Banovići, Drvar – Bosansko Grahovo, Rogatica – Ustiprača, Gromiljak – Blažuj i Šuica – Tomislavgrad

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh