BiH

Lovci šetali šumom pa primijetili da curi plin, moguća potpuna obustava

Prije nekoliko dana došlo je do pucanja plinovoda na ulazu u BiH kod Zvornika.

Kako saznaje „Avaz“ krajem ovog tjedna zbog pucanja plinovoda moguća je potpuna obustava opskrbom prirodnim plinom. U tijeku su pregovori u vezi sanacije plinovoda, a čeka se i ekipa stručnjaka iz Srbije koja bi trebala raditi na popravcima.

Plinovod je pukao na dionici između Šepka i Karakaja iz pravca Srbije između Zvornika i granice. Ovaj dio plinovoda održava tvrtka Gas Promet iz RS-a i već je pokušana sanacija ovog kvara, međutim bilo je bezuspješno. Potvrđeno je da su napuknuće na plinovodu otkrili lovci šetajući šumom na tom dijelu kada su primijetili da curi plin.

Podsjećanja radi, riječ je o jedinom bh. plinovodu koji je star 40 godina. Poznato je da se on održava u dijelu Federacije BiH, ali da nije upoznat u kakvom je stanju onaj u RS-u.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh