BiH

Amir postao heroj Švedske: Spasio dječaka Eliasa iz ledene rijeke!

Čuvar parkinga Amir Palislamović (47) postao je heroj u švedskom gradu jer se našao “na pravom mjestu u pravo vrijeme” u Vanersborgu prije dvije sedmice.

Amir Palislamović - Avaz.ba

U retrovizoru sam vidio starijeg gospodina i dječaka. Posegnuli su za nečim. Ispostavilo se da je dječak pao u vodu – prepričava Palislamović.

Amir Palislamović došao je toga dana na parking na Hamngatanu, gdje je radio, kako bi provjerio parkirana vozila.

Kada sam se krenuo parkirati ugledao sam automobil koji se parkirao na nepropisan način pa sam pomislio “prvo ću to provjeriti”. No, kada sam krenuo s parkinga, ugledao sam nešto u retrovizoru… – nastavlja svoju priču Palislamović.

Amir se zaustavio i pogledao. Stariji muškarac i dječak stajali su pored rijeke i činilo se kao da su u problemu. Amir je izašao iz automobila i prišao kako bi provjerio šta se dešava.

Prvi susret

Shvatio sam da je neka ludost. Kada sam pogledao niže ugledao sam promrzlog dječaka u vodi. Srećom, voda tamo nije duboka… – kaže Amir koji je spasio dječaka iz ledene rijeke.

Prije nekoliko dana Amir i Elias sreli su se prvi put nakon ovog događaja prenosi Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh