BiH

Komšić: Tegeltija i Gudeljević ugrožavaju zdravlje građana BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltiju da javnosti objasni zbog čega ne saziva sjednicu na kojoj bi trebalo da bude donesena odluka o nabavci vakcina, u skladu s inicijativom Parlamenta BiH, piše BHRT.

Željko Komšić - Avaz.ba

“Građani više nemaju strpljenja da slušaju igru gluhih telefona između ministrice Gudeljević i predsjedavajućeg Tegeltije koji mora objasniti zašto do danas nije održana sjednica na kojoj bi se donijela odluka o nabavci vakcina.

Nedopustivo je da sa jedne strane slušamo kako nadležna ministarstva tvrde da su ispunili sve obaveze u skladu sa zahtjevima ‘KOVAKS’ mehanizma, a i dalje nema nikakvog konkretnog pomaka kada je riječ o nabavci vakcina”, naveo je Komšić.

Dodao je da “nemar Tegeltije i Gudeljević direktno ugrožava zdravlje građana”.

Kako je rekao, niko drugi ne može preuzeti njihove nadležnosti i baviti se poslom koji moraju oni da izvršavaju.

“Ako je Tegeltiji i Gudeljević cilj pokazati da je država nesposobna nabaviti vakcine, kako bi se time poslala nekakva poruka, onda trebaju znati da im se igranje životima građana neće isplatiti”, rekao je Komšić, piš e”BHRT


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh