BiH

Stiže snijeg i u gradove: Pogledajte koliko centimetara bi ga trebalo napadati u vašem mjestu!

Izgleda da je zima spremila prvi veći udarac ove godine…

Snijeg - Vijesti.ba

U gorju već sada snijeg obilato pada, a uskoro bi ga trebalo biti i u nizinama većeg dijela regije.

Stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna objavila je projekciju ECMWF, a u pitanju je akumulacija snijega u našoj regiji za period od 06. do 16.01. O čemu je riječ možete pogledati na karti ispod.

Akumulacija snijega do polovine ovog mjeseca s glavninom tokom vikenda i početkom idućeg tjedna u našoj regiji.

U…

Objavljuje Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevnaSrijeda, 6. siječnja 2021.

Evo što je još pisalo u prognozi spomenute stranice:

Postepeni trend pada temperatura u idućim danima trebao bi biti i praćen nestabilnim vremenom nerijetko uz obilne padavine. U srijedu širom regije nestabilno vrijeme povremeno s kišom. Obilna kiša se očekuje na Jadranu i dijelovima uz Jadran, u Hercegovini, jugozapadnoj Bosni, većem dijelu Crne Gore, zatim zapadne, jugozapadne i sjeverozapadne Makedonije. U višim gorskim područjima padat će obilniji snijeg, posebno u gorskim dijelovima Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Četvrtak će u mnogim dijelovima regije ipak biti koliko toliko povoljniji, ujedno i hladniji dan. Petak i dani vikenda donose novo pogoršanje vremena uz zahlađenje s padavina,a. Pritom će snijega osim u gorju biti vjerovatno i u većem dijelu nizina kopnene Hrvatske, Bosne, sjevera Hercegovine i Crne Gore, zatim na jugozapadu, zapadu, dijelu sjeverozapadne i centralne Srbije. U zaleđu Dalmacije, ostatku Hercegovine i Crne Gore krajem vikenda, preciznije u nedjelju zatim noć na ponedjeljak snježna granica bi se mogla spustiti na nekih 500 metara nadmorske visine, prenosi “Doznajemo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh