BiH

U subotu se u većem dijelu zemlje očekuje susnježica ili snijeg

U nedjelju se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Snijeg - Nap.ba

Jutros je oblačno na području Hercegovine, Krajine, zapadu i jugozapadu Bosne, a u većem dijelu Bosne je umjerena naoblaka, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati: Bjelašnica 1; Jajce i Zenica 2; Doboj i Tuzla 3; Sarajevo 4; Sanski Most 5; Ivan-sedlo 6; Bijeljina i Livno 7; Grude i Mostar 8; Bugojno i Gradačac 10; Neum 11; Banja Luka 12; Bihać 15 stepeni Celzijevih. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942Pa, za 2hPa je manji od normalnog i opada”, navodi se u saopćenju.

Danas se očekuje više sunčanog vremena u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme, lokalno uz malo kiše. U noći na petak jače naoblačenje koje će usloviti kišu širom zemlje. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno su mogući jaki udari juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati snijeg. Tokom noći na subotu, padom temperature zraka, susnježica ili snijeg u Bosni mogu padati i u nizinama. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U večernjim satima vjetar postepeno mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni, a na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni.

U subotu u većem dijelu zemlje se očekuje susnježica ili snijeg. Na jugu zemlje kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 3 stepena, a na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni.

U nedjelju se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne vjetar sjevernog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0 stepeni, a na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3 stepena, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh