BiH

Istraživanje kampanje #TvojGlasJeBitan pokazalo: 81% Mostaraca i Mostarki će glasati 20. decembra

Nestranačka kampanja #TvojGlasJeBitan potekla iz Bosne i Hercegovine a trenutno se provodi u BiH, Srbiji i Crnoj Gori sa svojih 5 mladih aktivista širom BiH je prethodnih dana aktivno radila na motivaciji svojih vršnjaka da izađu na izbore u gradu Mostaru 20. decembra.

#TvojGlasJeBitan - PR / Haber.ba

Tokom tri dana kampanja #TvojGlasJeBitan realizovala je ulične akcije širom grada Mostara kojim je nastojala da ukaže na važnosti glasanja, dok su ujedno i pravili anketu o tome da li građani i građanke Mostara izlaze na lokalne izbore. Prema rezultatima njihove ankete čak 81% Mostaraca i Mostarki izlazi na izbore 20. decembra.

Rezultati naše ankete koju smo radili u gradu Mostaru su pokazali da čak 81% građana i građanki grada Mostara izlazi na izbore, 16% ih neće glasati, dok je svega 3% neodlučno.
Lokalni izbori su izuzetno važni zbog rješavanja problema na lokalnom nivou te na naš kvalitet života ponajviše utiče upravo lokalna samouprava a grad Mostar ima mnogo problema za riješiti upravo na lokalnom nivou a jedan od njih je definitivno i problem smeća koji je u nadležnosti lokalne samouprave pored mnogih drugih. 20. decembra je istorijski dan za grad Mostar te pozivam sve Mostarce i Mostarke da istraže programe i kandidate, izađu na izbore i kažu svoj glas. A onima koji ne izađu poručujem da se ne žale u naredne 4 godine.“ ističe koordinator kampanje, Nermin Topovčić

Nestranačka kampanja #TvojGlasJeBitan nastala je kao svojevrsna reakcija na rezultate izbora 2018. godine i po uzoru na mlade u Bosni i Hercegovini, ista je osnovana i u Srbiji i Crnoj Gori.

Ankete koje smo realizovali u gradu Mostaru definitivno pokazuju vanprosječnu zainteresovanosti za učestvovanje u izbornom procesu te defintivno možemo uprkos pandemiji da očekujemo veliku izlaznosti građana i građanki Mostara na lokalne izbore„ – saopćeno je iz kampanje

Lokalni izbori u gradu Mostaru se održavaju nakon 12 godina neizvjesnosti i 20. decembar predstavlja istorijski dan za grad Mostar. Izbori posljednji put održani 2008. godine ponovno su u fokusu javnosti.

#TvojGlasJeBitan – PR / Haber.ba

#TvojGlasJeBitan – PR / Haber.ba

#TvojGlasJeBitan – PR / Haber.ba

#TvojGlasJeBitan – PR / Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh