BiH

Perović: U februaru prva isporuka ruskih vakcina u RS

Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović izjavio je danas da se u februaru naredne godine u RS-u može očekivati prva isporuka ruskih vakcina “sputnjik pet” protiv virusa korona.

Vakcina - N1

“Intezivno pregovaramo sa nadležnim ruskim institucijama o ispurici vakcine `sputnjik pet` i realno je da prvi kontigent bude u Republiku Srpsku dopremljen u februaru naredne godine”, rekao je Perović, prenosi “N1“.

On kaže da je Ministarstvu zdravlja Republike Srpske, prije nekoliko dana, dostavio obimnu dokumentaciju koju je neophodno analizirati kako bi bili obezbijeđeni uslovi i dozvole za isporuku ruske vakcine.

Perović je napomenuo da je za čuvanje vakcine potrebno obezbijediti i termokontejnere u kojima je temperatura vazduha od minus 18 do minus 20 stepeni Celzijusovih-


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh