BiH

Redžić: Želim biti gradonačelnik svih građana Mostara, a ne gradonačelnik stranke

Elvis Redžić je nestranački kandidat na listi Prve stranke BiH, koji je ujedno i kandidat za gradonačelnika Mostara na predstojećim izborima.

Ovaj hrabri aktivista, koji je u gradu na Neretvi poznat i kao dugogodišnji skakač sa Starog mosta i ugostitelj najavljuje niz zanimljivih promjena u slučaju da osvoji dio vlasti. I prvi korak već sad zna.

– Uradili bismo reviziju rada Gradske uprave i institucija Grada, i siguran sam otkrili oko 200 ljudi koji ne dolaze na posao, a primaju platu. Podijelili bismo im otkaze, a ta sredstva bismo usmjerili ka porodicama sa po troje ili više maloljetne djece, najavljuje Redžić.

Ukoliko postane gradonačelnik, najavljuje i kako neće biti čovjek administracije, već neko ko će uvijek biti uz običnog – malog čovjeka.

– Predstavljat ću realni sektor i običnog čovjeka, a ne administraciju. Bit ću gradonačelnik svih građana, a ne gradonačelnik svojih stranaka, kakvi žele biti moji protukandidati, dodaje Redžić.

Niz je još stavki koje su u fokusu Redžićevog interesovanja.

– Želja mi je da se recimo legalizuje kanabis u medicinske svrhe, da spasimo turizam u gradu, da popravimo stanje u poljoprivredi koje je u ovom trenutku katastrofalno, i još mnogo toga, kaže Redžić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh