BiH

Nikšić se oporavlja od koronavirusa, oglasio se i za godišnjicu Dejtona

„Predsjednik je na kućnom liječenju, oporavak teče dobro i u planiranom ritmu“, kazali su iz SDP-a

Nermin Nikšić - Nap.ba

Nikšić se tako na društvenim mrežama jučer oglasio oko godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovno sporazuma i to nakon što je 17. novembra najavio da narednih nekoliko dana neću biti dostupan, pošto mora isključiti mobitel po preporuci liječnika, kako bi se mogao u potpunosti posvetiti svom ozdravljenj, prenosi “Fokus“.

Tako je Nikšić jučer kazao da “državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima treba moderan pravni okvir usklađen sa evropskim standardima i propisima. Dejtonskom sporazumu dugujemo zahvalnost za obustavu agresije protiv Bosne i Hercegovine. Uz zahvalnicu za ovaj uspjeh, vrijeme je da ga penzionišemo i usvojimo pravni okvir koji građanima nudi jednakopravnost, sigurnost i jednaku šansu za uspjeh u svakom dijelu domovine, neovisno o imenu i prezimenu ili porijeklu. Na nama je da radimo na tome da u Bosni i Hercegovini ponovo uspostavimo povjerenje i osjećaj zajedničke pripadnosti”.

„Predsjednik je na kućnom liječenju, oporavak teče dobro i u planiranom ritmu“, kazali su iz SDP-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh