BiH

Četvorka spremna za imenovanje nove Vlade KS, danas Skupština

Sjednica Skupštine KS koja je prekinuta 3. novembra bit će nastavljena danas 17. novembra u 10 sati u online formi.

skupštine Kantona Sarajevo - Skupština KS

Na dnevnom redu je i nekoliko drugih važnih tačaka, između ostalog i izmjena moratorija na zapošljavanje izglasan 28. septembra kojima bi se deblokirali neki procesi u javnim preduzećima i omogućila neophodna zapošljavanja.

Tako bi trebao biti utvrđen i datum održavanja sjednice Skupštine KS na kojoj će se izglasati nepovjerenje Vladi KS predvođenoj Mariom Nenadićem koju čine SDA, SBB i DF.

Već više od dva mjeseca u Skupštini KS se izdefinisala nova skupštinska većina, a 9. oktobra je podnesen i zahtjev za smjenu Vlade KS.

Zahtjev su potpisali zastupnici Četvorke (NIP, SDP BiH, Naša stranka, NBL) kao i samostalni zastupnici Damir Nikšić, Damir Marjanović i Aljoša Čampara koji je napustio SDA.

Samo nekoliko dana kasnije iz SDA je istupila i Admela Hodžić koja je najavila da će djelovati sa Čamparom u parlamentarnoj grupi.

Vlada KS već mjesecima radi u krnjem sastavu, a sve posljedice toga su došle na naplatu u najteže vrijeme kada se borimo sa zdravstvenom i socijalnom krizom.

Iz stranaka Četvorke poručuju da su spremni na imenovanje nove Vlade, te se već biraju kadrovi nove Vlade, prenosi patria.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh