BiH

Let’s Do It akcija sadnje drveća

Danas je realizovana osma po redu akcija pošumljavanja pod nazivom “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan”. Ovogodišnje “Let’s Do It” akcije sadnje drveća prilagođene su aktuelnim mjerama borbe potiv pandemije virusa COVID-19, te je 50 vrijednih volontera na Bjelašnici zasadilo 1000 sadnica bijelog bora.

“Ovom akcijom, uprkos teškim i nesvakidašnjim uslovima, još jednom želimo ukazati na višestruku važnost šuma za čovjeka. One nam daju kisik neophodan za život! Drveće se koristi kao jedna od najčešćih sirovina u proizvodnji. Šume nas najbolje štite od klizišta, one su dom za brojne životinje, a postoji još mnoštvo razloga zbog kojih moramo očuvati naše šume i potruditi se da nakon svakog posječenog drveta umjesto njega posadimo jedno ili više novih.” – poručuju iz LDI tima.

Akciju sadnje su podržali zlatni sponzor Eko život d.o.o. i partneri Mistral, ProCredit Bank, Coca Cola BiH i KJP Sarajevo Šume. Posebnu čar ovogodišnjoj priči sadnje daje i to što su provedene aktivnosti dio Eko izazova “Učinimo svoju zemlju još ljepšom”, koji UG Ruke realizuje u saradnji sa Američkom ambasadom u BiH. Na ovaj način Eko heroji zaista su učinili svoju zemlju još ljepšom, zdravijom i bogatijom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh