BiH

Admir Džubur smijenjen sa mjesta v. d. izvršnog direktora Toplana

Admir Džubur razriješen je sa funkcije vršioca dužnosti izvršnog direktora Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Toplane Sarajevo.

Admir Džubur - FK Željezničar

Džubur je sa ove pozicije razriješen 28. septembra, a na njegovo mjesto imenovana je Nirha Kozica, diplomirani inženjer mašinstva, stručni saradnik za investicije, razvoj i energijsku efikasnost u ovom preduzeću, piše “Faktor“.

Kozica će ovu funkciju obavljati do okončanja procedure za izbor i imenovanje izvršnih direktora u Upravu preduzeća, a najduže šest mjeseci od dana imenovanja.

Podsjećamo, Džubur je ranije obnašao funkciju direktora Toplana, te je dolaskom “šestorke” na vlast smijenjen, a na njegovo mjesto imenovan je Enver Zornić koji se na toj poziciji nije zadržao dugo.

Ipak, Džubur je ostao u Toplanama na mjestu samostalnog stručnog saradnika za realizaciju i praćenje projekata, gdje mu je osnovna plaća manja za oko 800 maraka. Kao v. d. izvršnog direktora primao je mjesečno 2.888 KM, a sada kao samostalni stručni saradnik ima osnovnu plaću od 2.064 KM.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh