BiH

Ovo su policajci koji su spriječili ženu u Modriči da počini samoubistvo

Policajci iz Modriče Dalibor Popović i Dragan Savić spriječili su u zadnji čas sugrađanku da izvrši samoubistvo.

Policajci Popović i Savić - PU Doboj

Jučer u 1:50 sati, djevojka je policiji prijavila da je na Starom mostu, iznad rijeke Bosne u Modriči, primijetila žena koja je namjeravala da skoči s mosta.

“U prijavi je rekla da je žena jednom nogom prešla preko ograde. Samo za par trenutaka smo bili na mostu, a ta žena je već bila i drugom nogom prešla sa vanjske strane mosta“, rekao je Popović.

Dodaje da su bili vrlo oprezni jer su nepoznatu ženu sekunde dijelile od skoka s mosta.

“Tu su sve vrijeme stajale i djevojke koje su to prijavile policiji. Prišli smo joj veoma oprezno, kolega ju je uzeo za jednu, a ja za drugu ruku i prebacili smo je na unutrašnju stranu mosta“, pojasnio je Savić.

Kaže da su odmah pozvali ekipu Hitne pomoći.

“Posebno bi se zahvalili sugrađankama koje su nam prijavile ovaj događaj, i koje su bile tu prisutne tokom cijele akcije spasavanja. Obostranom blagovremenom reakcijom uspjeli smo sačuvati jedan ljudski život”, ispričali su za “Srpskainfo” Popović i Savić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh