BiH

Ministrica Turković održala govor u Beču: Šta je tražila od vlasti Hrvatske

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković održala je govor na plenarnom zasjedanju 64. Generalne skupštine Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).

Bisera Turkoviić - Twitter

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, ministrica Turković u svom govori posebno se osvrnula o pitanju Trgovske Gore kao potencijalne lokacije za odlaganje nuklearnog otpada u blizini granice BiH s Hrvatskom.

Zatražila je od nadležnih vklasti hrvatske da razmotre svoju doluku te da potraže drugo rješenje, potvrđeno je za “Radiosarajevo“.
Podsjetimo, ona boravi u petodnevnoj službenoj posjeti Republici Austriji.

Održat ćei niz sastanaka sa najvišim zvaničnicima nekoliko agencija Ujedinjenih nacija(UN) sa sjedištem u Beču i OSCE-a.

Tokom višednevne posjete, ministrica Turković će održati i nekoliko bilateralnih sastanaka na najvišem nivou sa troje ministara iz Vlade Republike Austrije.

Bit će, također, upriličen sastanak sa počasnim konzulima Bosne i Hercegovine u ovoj prijateljskoj zemlji, saopćeno je iz njenog kabineta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh